Participați GRATUIT la grupul de sprijin reciproc online CARE4DEM!

Modelul acestui grup de sprijin a fost dezvoltat în cadrul proiectului CARE4DEM – Dementia Caregivers Support, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Proiectul CARE4DEM (2017-2020) și-a propus să dezvolte un model inovator de grup sprijin reciproc online dedicat îngrijitorilor informali ai persoanelor cu demență. Acesta este implementat de un consorțiu format din 5 organizații din 4 țări (Italia, Portugalia, România, Spania) și o organizație europeană umbrelă (Bruxelles), fiind coordonat de către organizația non guvernamentală Anziani e Non Solo (Italia).

O primă pilotare a acestui model de grup de sprijin a avut loc în România în perioada octombrie 2019 – februarie 2020. Printre principalele teme abordate s-au numărat:

  • Probleme întâmpinate frecvent de îngrijitorii informali – supravegherea persoanelor cu demență, momente de depresie și indignare ale celor îngrijiți și modul de gestionare al acestor situații
  • Specificul diagnosticului fiecărui pacient
  • Tipuri de medicamentație utilizate pentru persoanele diagnosticate cu demență
  • Activitatea trecută și prezentă a persoanei cu demență
  • Starea emoțională și de sănătate a fiecărui îngrijitor
  • Moduri de relaxare (în special în zilele de vacanță)
  • Tipuri de suport disponibile pentru persoanele cu demență și pentru îngrijitorii acestora

În perioada aprilie 2020 – iunie 2020 vom organiza o nouă pilotare a unui grup de sprijin reciproc online pentru îngrijitorii informali ai persoanelor cu demență. Vom avea alături un grup de facilitatori, care vor supraveghea schimbul de informații pe toată perioada sesiunilor și vor oferi suport tehnic la nevoie. Sesiunile online se vor desfășura săptămânal pe o perioadă de 9 săptămâni, având o durată de aproximativ 60 – 75 de minute.

Astfel, dacă aveți peste 18 ani, aveți în grijă de cel puțin 6 luni o persoană dragă care suferă de demență senilă și aveți acces la dispozitive TIC (computer, smartphone) și internet, vă încadrați în profilul pe care îl căutăm.

Dacă doriți să luați parte în noul grup de sprijin reciproc, vă rugăm să completați următorul formular de înscriere până la data de 15 martie 2020: https://forms.gle/Et2Q1bs9SZESvYKN7.

Pentru informații suplimentare despre proiect și despre ce înseamnă un grup de sprijin online, accesați website-ul proiectului: https://eurocarers.org/care4dem/ sau descărcați CARE4DEM broșură disponibilă și în limba română.

Categories:

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: